barnvagnar

När man väntar barn är en av det viktigaste inköpen en barnvagn.

Att köpa barnvagn till sitt första barn kan vara svårt då det finns så många olika modeller och märken ute på marknaden och man har många valmöjligheter. Först kan man börja med att välja vilken slags modell man vill ha som passar ens egna behov. Bor man i lägenhet eller bor man i villa? Bor man i storstaden eller på landet? Vart kommer man mest att använda barnvagnen? Det kan vara några startfrågor att ställa sig innan man köper barnvagn på nätet.

Det finns många olika modeller och storlekar tillgängliga. Nedan har vi sammanfattat några modeller och namn som används på marknaden:

KOMBIVAGN

En kombivagn är en barnvagn som är en vanlig sitt- och liggvagn. När man har en baby så lägger man in en insats som antingen är en mjuklift eller en hårdlift där babyn kan ligga. Sittdelen i barnvagnen justeras till liggläge så att insatsen kan läggas in. Denna barnvagn är bra om man vill kunna ta ut mjukliften alternativ hårdliften ofta när tex babyn sover. När barnet blir äldre och kan sitta används inte mjukliften/hårdliften längre. Denna barnvagn kan vara lite tyngre.

DUOVAGN

Med en duovagn har du tre delar: själva chassit (barnvagnens ram), en liggdel/hårdlift och en sittdel. Till en början använder du hårdliften på chassit och när barnet är runt 6 månader och kan sitta själv tas hårdliften bort och man sätter då in sittdelen. Detta alternativ är vanligtvis rymligare för babyn.

SITTVAGN

Från och med ca 6 månader till ca 3 år kan barnet använda sig av en sittvagn. Det är en vanlig sittvagn med ryggstöd som kan ställas in i viloläge för barnet.

När du väl bestämt dig för en barnvagnsmodell tar du beslutet om vart du kommer att köpa barnvagnen. Det är en stor investering och det finns många möjligheter såsom att låna en barnvagn, köpa begagnad eller köpa ny.

Det finns även barnvagnstillbehör som man kan vilja köpa till barnvagnen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s